Detail info
Close

NORA

DIVADLO POD PALMOVKOU
NORA

Datum: 16. září - 18. října 2024
Místo: Divadlo pod Palmovkou
Adresa: Zenklova 566/34, Praha 8-Libeň

Vstupenky

pondělí
16
zář. 2024
19:00
pátek
18
říj. 2024
19:00

Informace o akci

NORA (DOMEČEK PRO PANENKY) – Závratné taje manželství

Skandální divadelní hit Henrika Ibsena o ženských tajemstvích v režii Jana Nebeského a s Thálií oceněným výkonem Terezy Dočkalové v titulní roli.

Ach, Torvalde!
Manželství Nory a Torvalda Helmerových se zdá být téměř reklamou na šťastný život. Zatímco Torvald stoupá na kariérním žebříčku, Nora zůstává oddanou manželkou. Avšak i v nevinně vypadajícím soužití se skrývají temné tajemství. Nořin nedávný drobný podvod spáchaný kvůli záchraně manžela se jí tvrdě vymstí, a ona náhle uvidí celý svůj život v úplně jiné perspektivě.

Ibsenův skvost je stále aktuální
Ibsenova hra, kdysi označovaná za skandální, stále rezonuje s moderními tématy. Nořino závěrečné rozhodnutí opustit manžela a děti obnažuje složitost ženské emancipace i problematiku manželského soužití jako takového.

Režie Jana Nebeského
Hledá rovnováhu mezi tradičním a moderním divadelním výrazivem v záhadném světě manželství. Jan Nebeský, mistr Ibsenových her, známý pro svůj originální pohled na podstatu dramatu a citem pro detail, nás vede do nitra těchto postav s respektem a s chápavostí.

Ocenění a uznání
Režie Jana Nebeského získala cenu Divadelních novin 2016/2017.

Tereza Dočkalová, za roli Nory získala Cenu Thálie 2017 za mimořádný herecký výkon.
Inscenace nedávno oslavila 100. reprízu!

VYPRÁVÍME PŘÍBĚHY | Vstupenky jsou v prodeji!


Ticketportal je zárukou pravosti vstupenek

Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.

Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps

Doporučené

Top