Detail info
Close

EDUCATION 1: MOUNT KIMBIE (UK/ Hotflush)

MEETFACTORY
EDUCATION 1: MOUNT KIMBIE (UK/ Hotflush)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Education je nová série klubových nocí, na které se budou představovat vyhlášení interpreti nezávislé scény společně s nadějnými domácími tvůrci. Záměrem je prezentovat českému publiku nové hudební trendy a poukázat na lokální autory, kteří s nimi dokáží držet krok.
Na první akci vystoupí jako hlavní hvězdy anglické duo Mount Kimbie, které dohromady splétá vlivy dubstepu, rocku, hip-hopu, ambientu a dalších stylů a tvoří naprosto originální hudební směs, kterou oceňují jak kritici, tak hudební fanoušci, kteří vyhledávají chytrou taneční hudbu plnou emocí. Mount Kimbie tvoří mladí Angličané Dominic Maker a Kai Campos, kteří se seznámili na jedné z londýnských univerzit. Jejich zalíbení v hip-hopu a kytarové scéně a následné dubstepové zjevení dalo vzniknout zajímavé zvukové koláži, která si okamžitě vysloužila nálepku novátorská.
Jejich první singl Maybes vyšel na respektovaném vydavatelství Hotflush a stejnojmenná skladba se stala britskou nezávislou hymnou roku 2009, o které psali recenzenti jako o „skvostném artefaktu z budoucnosti“. Následovalo stejně úspěšné EP Sketch On Glass a remixy pro vycházející hvězdy kytarové scény jako The XX nebo Foals.
V průběhu roku 2010 pak konečně vyšlo jejich očekávané album Crooks&Lovers, na kterém zúročili nabyté zkušenosti a definitivně se zařadili mezi nejdůležitější postavy britské nezávislé scény. Respektované hudební servery a periodika řadilajejich rozmanité a zvukově bohaté CD mezi nejlepší desky roku a Mount Kimbie se ocitli ve společnosti jmen jako Flying Lotus, Caribou, Burial, Swans nebo Charlotte Gainsbourg.
Premiérové vystoupení Mount Kimbie v Čechách podpoří také čerstvý vítěz hudební ceny Anděl v oblasti elektronické hudby Kubatko a mladý dubstepový producent SubjectLost, který se pohybuje na hranicích dubstepu a IDM.
Výhodná koupě: + Animal Collecitve/ 22.5.2011

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top