Detail info
Close

MARNÁ LÁSKY SNAHA, William Shakespeare

LÉTO POD HRADEM LOKET!
MARNÁ LÁSKY SNAHA, William Shakespeare

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Amfiteátr Loket: 50°11'18.142"N, 12°45'12.109"E
sledujte LÉTO POD HRADEM LOKET!

WILLIAM SHAKESPEARE: MARNÁ LÁSKY SNAHA
Letní shakespearovské slavnosti pod hradem Loket
Překlad Martin Hilský
Režie Filip Nuckolls
Dramaturgie Michal Pětík
Scéna Lukáš Kuchinka
Kostýmy Sylva Zimula Hanáková
Hudba Daniel Fikejz

Po úspěšném uvedení her Veselé paničky windsorské (2013), Zkrocení zlé ženy (2014), Sen noci svatojánské (2015), Mnoho povyku pro nic (2016), Romeo a Julie (2017), Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete (2018), Hamlet (2019), Dobrý konec všechno spraví (2020), Zimní pohádka (2021), Bouře (2022), Macbeth (2023) a Jak se vám líbí (2024) míří do amfiteátru pod hradem Loket další shakespearovská klasika - tentokrát komedie Marná lásky snaha...

Přísahali! Podáním ruky stvrdili své rozhodnutí. Tak nyní čtveřice urozených mužů zasvětí tři roky svého života askezi, zdrženlivosti a studiu. Je to vážné, neodvolatelné předsevzetí, chlapský slib, který však ihned zmizí ve chvíli, kdy do města přicestuje francouzská princezna se svými dvorními dámami… A pány zachytí divoký proud lásky a milostného dobývání.

V komedii Marná lásky snaha vidíme a slyšíme mladého Shakespeara v nejlepší formě. Jedná se nejen o strhující vyprávění o lásce, pravdě či lži, ale také o jedinečnou hru se slovy, s jejich smyslem a dvojakostí. Shakespeare ve své komedii mravů chrlí enormní množství "zvonivých" veršů, slovních a myšlenkových hříček i překvapivých metafor. A dojde také na Shakespearovu oblíbenou "hru ve hře", s postavami jako vystřiženými z katalogu commedie dell'arte.
Pánové to s tou láskou mysleli dobře, ale dopadlo to jako vždycky!

Orientační délka představení: 1 hodina 55 minut (75 minut - přestávka - 40 minut)
DETAILY: https://www.shakespeare.cz/2024/cz/marna-lasky-snaha-william-shakespeare/377/
INFO Wikipedia

FB:
https://www.facebook.com/events/383148264884197/

Vstupenky můžete zakoupit online přímo na ticketportal.cz - eTickets / mobileTickets!, k dispozici jsou i prodejní místa Ticketportal.
Další info:
slevy NE / bezbariérový přístup ANO / vozíčkáři a držitelé průkazu ZTP/P zdarma bez vstupenky, rezervace místa na agenturavlny@seznam.cz, doprovod ZTP/P za plnou cenu

FOTO: Filip Březina a Anna Fialová - Marná lásky snaha, premiéra LSS 2024, zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Pavel Mára


Ticketportal je zárukou pravosti vstupenek

Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.

Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top