Detail info
Close

Beseda s novinářem Tomášem Etzlerem

Beseda s novinářem Tomášem Etzlerem

Datum: 30. října 2024
Místo: Divadlo Na Maninách
Adresa: Na Maninách 1525/32a, Praha 7-Holešovice

Vstupenky

středa
30
říj. 2024
19:00
Beseda s novinářem Tomášem Etzlerem

Informace o akci

Čína císaře Si. A čí bude Amerika?

Přijďte si poslechnout osobní postřehy Tomáše Etzlera na dvě naprosto odlišné země. Ponořte se do jeho zážitků z totalitní Číny a jeho letitých životních zkušeností z USA. Čínský prezident Si Ťin-pching nastoupil k moci před dvanácti lety. Jak nejmocnější čínský vůdce od dob Mao Ce-Tunga zemi změnil? Stane se Čína skutečně supervelmocí 21. století? Je strach z její rozpínavosti na místě?

Blíží se prezidentské volby v USA. Jak dopadnou? Koho by raději viděli v Bílém domě hlavy totalitních vlád, jako třeba ta čínská či ruská? Jak jejich výsledek ovlivní světové dění? Může se svět nějak připravit na změnu politického směru nejvlivnější země světa? O těchto a dalších otázkách bude Tomáš Etzler debatovat v Divadle Na Maninách dne 30. října 2024.

Tomáš Etzler (* 1963) je novinář, producent a autor. V roce 1999 začal pracovat pro CNN jako editor zpráv, poté působil pět let jako válečný zpravodaj CNN mimo jiné na Haiti, v Iráku a Afghánistánu. Strávil sedm let jako stálý zpravodaj České televize v Číně. Za svou práci obdržel řadu ocenění včetně Ceny Emmy, kterou získal jako vůbec první Čech. V roce 2019 vyšla kniha jeho rozhovorů “Kdo ví, kde budu zítra”, které s ním vedl Jindřich Šídlo. V létě 2021 šel do kin jeho celovečerní dokumentární film o sirotčinci na čínském venkově “Nebe”.

Na podzim téhož roku se na trhu objevila jeho prvotina “Novinářem v Číně. Co jsem to proboha udělal?”, která se stala nejprodávanějším titulem toho roku nakladatelství Vyšehrad. Na podzim loňského roku vyšel její druhý díl-“Novinářem v Číně 2. Nezešílet!” V současné době Tomáš Etzler přednáší a píše další knihu. Mimo jiné ve Spojených státech.


Ticketportal je zárukou pravosti vstupenek

Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.

Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top