VELKÁ MUZIKÁLOVÁ SHOW

Velká muzikálová show nabídne 8. února 2025 v O2 universu oslavu 25 let muzikálu Pomáda u nás. Zazní i hity z Horečky sobotní noci, Hříšného tance a dalších muzikálů.

Přijďte se podívat na úspěšné umělce, kteří před pětadvaceti lety zářili v prvním tuzemském uvedení slavného amerického muzikálu Pomáda.
Michaela Badinková, Roman Vojtek, Daniela Šinkorová, Zbyněk Fric, Bohuš Matuš a spousta dalších skvělých a talentovaných tváří českého showbyznysu se představí za doprovodu živého orchestru Pink Cadilac 8. února 2025 v O2 universu.

Hříšný tanec, Horečka sobotní noci, Rebelové, Mamma Mia!, Pomáda, Fantom Opery. Písně z těchto a dalších populárních muzikálů zazní česky a živě v podání největších hvězd prvního uvedení Pomády v České republice. Patří k nim bezesporu Roman Vojtek, Daniela Šinkorová, Michaela Badinková, Šárka Marková, Kateřina Nováková, Bohuš Matuš, Martin France, Hynek Svrček, Martin Hrdinka nebo Jan Urban. Unikátní představení je připravováno k příležitosti oslav čtvrtstoletí od uvedení muzikálu Pomáda v Čechách. Premiéra se uskutečnila 14.2.2000, tehdy inscenaci navštívilo bezmála 400.000 diváků.

Pro ty, kteří chtějí na toto období zavzpomínat, je připravený jedinečný zážitek, který se už nebude opakovat. Hrát bude živý orchestr Pink Cadilac pod taktovkou Dalibora Kaprase. Choreografii připraví Linda Stránská, o režii celé show se postará Roman Vojtek.

Scénář napsal Martin Hrdinka. Jde o legendárního moderátora radia Evropa 2, Českého rozhlasu a České televize (Hitparáda, 0106, Ceny Anděl). Už v roce 1992 uváděl Vánoční turné Karla Gotta s Helenou Vondráčkovou a Josefem Sukem - tehdy šlo o nejzářivější hvězdy naší země. Martin Hrdinka je zároveň spoluautorem muzikálů Hříšný tanec, Jack Rozparovač, Don Juan a baletu Má vlast.

“Velká muzikálová show je příležitostí ukázat, kam se všichni aktéři muzikálu za čtvrtstoletí posunuli a co ve svém oboru dokázali. Jako neherec jsem se do Pomády dostal vlastně náhodou a poznal
muzikálové prostředí. Ten muzikál jsem dobře znal a role Vince Fontaina mě neskutečně bavila. Teď se uvidím se všemi, se kterými jsme tenkrát dlouho zkoušeli a čekali na premiéru. Tenkrát byli skoro všichni neznámí a dnes už to jsou hvězdy,” dodává Martin Hrdinka.

Jak se těší na účinkování ve Velké muzikálové show další aktéři? Roman Vojtek říká: „Na naši Pomáda show se těším jako Danny na svůj hřeben, Sandy na letní lásku, Rizzo na drama, Frenchy na nový účes a celé T-Birds na další školní rošťárny.”
Šárka Marková dodává: „Pomáda je pro mě srdcovka a nejen proto, že to byla má první, hlavní role. Do Dětí ráje to byl jediný muzikál mé kariéry, ve kterém jsem hrála, který byl svým dějem pozitivně laděný. Navíc jsem si ho ze začátku užila opravdu naplno, protože jsem hrála tři měsíce denně bez alternace 103 představení za sebou. Sešla se tam tenkrát parta lidí, s nimiž vystupujeme dodnes a jsme stále kamarádi. Na ostatní, které jsem dlouho neviděla, se moc těším. I když spoustu z nich vídám, alespoň v TV nebo filmech, kde od té doby září.”

Na účinkování v show se těší i Daniela Šinkorová: „Jsme parta správná, vždycky jsme byli, a nadále budeme. Již 25 let se naše životy tu a tam proplétají. Sledujeme se navzájem, víme o sobě a držíme si palce. Tenkrát jsme vytvořili opravdu kouzelné seskupení, které „stříkalo“ pozitivní energií,“ doplňuje.

Unikátní příležitost, vidět všechny zmíněné osobnosti naší hudební scény na jednom pódiu, se už nebude opakovat. Skvělé hity v jejich podání doplní v O2 universu výpravná audiovizuální show.

Prodej vstupenek na Velkou muzikálovou show v O2 universu probíhá v rámci síti Ticketportal.

Top